Garage - Carrosserie - Verkoop Tweedehandswagens Specialiteit MERCEDES

De stuurbekrachtiging werkt niet meer

Als de stuurbekrachtiging niet meer werkt, kan u het stuurwiel nog wel draaien, maar kost dit veel kracht en moeite. Een probleem met de stuurbekrachtiging kan verschillende oorzaken hebben:

  • Er is een lek in het hydraulisch systeem. Controleer het niveau van het tankje met hydraulische olie. Eventueel bijvullen met de juiste hydraulische olie (zie handleiding van uw auto). Indien u lekkende olie ziet, kom dan zo snel mogelijk langs.
  • De alternator is defect. Dit leidt ook tot andere problemen, zoals het niet meer opladen van de batterij. Je kan dan meestal nog slechts een zeer korte afstand rijden, tot wanneer de batterij te zwak geworden is.
  • Er is een riem defect of gebroken. Deze moet zo spoedig mogelijk vervangen worden. 

Kan u het probleem niet zelf verhelpen? Dan komt u best met de wagen bij ons langs om een juiste diagnose te stellen en het probleem te verhelpen. Maak gerust een afspraak om langs te komen in ons atelier.

Kan uw auto niet meer rijden? Dan kan u beroep doen op onze takeldienst. Wij halen uw wagen op en herstellen deze zo spoedig mogelijk.

Meer informatie?

Heeft u een probleem met uw wagen of wil u meer informatie? Vul dan het onderstaand formulier in en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.