Garage - Carrosserie - Verkoop Tweedehandswagens Specialiteit MERCEDES

Voertuigdiagnose en motormanagement

Motormanagement en het stellen van de juiste diagnose

AutodiagnoseElektronica in het voertuig is de laatste jaren sterk toegenomen. Alsmaar meer wordt elektronica in veiligheids- en comfortsystemen geïntegreerd. Drijvende krachten hiervoor zijn naast de comforteisen van de klant ook veiligheidsvoorschriften en emissienormen van de wetgever. Elektronicasystemen in de wagen zijn al lang niet meer beperkt tot exclusieve merken maar worden momenteel in vrijwel alle merken courant gebruikt  Met het oog op deze uitdaging is de zuivere stuurapparaatdiagnose voor de werkplaats niet meer voldoende. Hier is bijkomende informatie door een efficiënte testtechniek noodzakelijk.

Het vervangen van een defect onderdeel is niet meer dan het verrichten van een handeling, hoewel dit ook veelomvattend kan zijn.  Het vaststellen van defect of storing kan veel ingewikkelder zijn.  Wij zijn gespecialiseerd in het opsporen en analyseren van defecten op het gebied van brandstofsystemen en motormanagement omdat wij de juiste informatie, de kennis en de apparatuur in huis hebben om de computer van uw wagen uit te lezen en een juiste diagnose te kunnen stellen.

Geavanceerde testapparatuur

Wij hebben ultramoderne diagnoseapparatuur in huis van het type Bosh KTS. Hiermee kunnen we uiterst precieze diagnoses stellen voor alle merken. Door onze kennis te combineren met de juiste techniek worden diagnoses snel en accuraat gesteld. Hierdoor beschikken wij snel over de juiste informatie om uw voertuig op een correcte manier te herstellen.

Geschikt voor alle gangbare merken

Wij kunnen motormanagementgegevens uitlezen voor alle gangbare merken zoals Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroën, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rover, Saab, Seat, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen en Volvo. Enkel voertuigen van Amerikaanse makelij kunnen niet uitgelezen worden omdat de meeste Amerikaanse merken een niet-compatibel systeem hanteren.

Wij leveren volgende diensten voor onze klanten:

  • Diagnose
  • Motormanagement systemen voor benzine- en dieselvoertuigen. De steeds strenger wordende milieu eisen stellen zelf bepaalde eisen aan dit systeem, omdat een defect in een motor managementsysteem er voor zorgt dat de schadelijke uitlaatgassen van de motor toenemen. Wij voorzien onze klanten van deskundige informatie voor het verhelpen van fouten in het motormanagementsysteem.
  • SIS-foutopsporing
  • Resetten van servicemelders
  • Beheer van electronische bandenspanningsmeters
  • Resetten van electronische remklauwen (bvb. Mercedes)
  • Het uitvoeren van de nodige herstellingen op basis van de gestelde diagnose.

Kan de wagen nog rijden, dan bent u welkom in onze eigen werkplaats. In geval het voertuig geïmmobiliseerd is, halen wij uw wagen op met onze eigen takelwagen zodat de diagnose en herstelling onder professionele omstandigheden in onze werkplaats kan gebeuren.

Meer informatie?

Heeft u een probleem met uw wagen of wil u meer informatie? Vul dan het onderstaand formulier in en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.