Garage - Carrosserie - Verkoop Tweedehandswagens Specialiteit MERCEDES

Winterbanden

WinterbandenWinterbanden zorgen voor het behoud van een goede grip en een goede trekkracht op natte, besneeuwde of bevroren wegen.

Bovendien vermindert het risico op aquaplaning dankzij de specifieke vorm die het water onder de band afvoert en remt u met winterbanden beter in de sneeuw en op ijs door een speciaal rubbermengsel op basis van silica, dat zich makkelijk aanpast aan lage temperaturen, en veel lamellen in het profiel welke zich vastgrijpen in de sneeuw.

Winterbanden geven dan ook:

  • tot 4% meer trekkracht in de sneeuw (ten opzichte van de oude typen winterbanden, voor prestaties in de sneeuw.)
  • een 4,6 meter kortere remweg en tot 25% beter weggedrag in bochten op nat wegdek (ten opzichte van de oude typen winterbanden, voor prestaties op nat wegdek.)

Waarom 4 winterbanden monteren? 

Alleen op de aandrijfas winterbanden monteren is niet voldoende voor goede prestaties en een optimale veiligheid in de winter.

Een auto met voorwielaandrijving: wanneer alleen op de vooras winterbanden zijn gemonteerd, verbeteren de prestaties bij het optrekken. Maar de auto gaat dan achteraan uit balans en zal daardoor eerder om zijn as draaien (overstuur).

Een auto met achterwielaandrijving: wanneer alleen op de achteras winterbanden zijn gemonteerd, verbeteren de prestaties bij het optrekken. Maar de auto raakt vooraan sneller uit balans en zal daardoor in bochten eerder rechtdoor gaan (onderstuur). 

Daarom is het belangrijk om 4 winterbanden onder de auto te monteren!

Voor auto's met 4 wielaandrijving, is het uiteraard een absolute vereiste om winterbanden per 4 te monteren.

Hoe sla je de banden aan het eind van de winter op? 

Als je de volgende voorzorgsmaatregelen in acht neemt bij het opslaan van de banden, blijven ze voor de volgende winter in perfecte staat.

  • Markeer de positie van de banden op de auto, alvorens ze te demonteren. Daardoor kan je ze de volgende winter eventueel van voor naar achter zetten om tot een gelijkmatige slijtage te komen.
  • De wielen en de banden met water schoonmaken en laten drogen om oxydatie te beperken. Als je de banden op het wiel gemonteerd bewaart, controleer dan de aanbevolen spanning.
  • Bewaar banden die op het wiel zijn gemonteerd liggend of hang ze op aan het wiel. Bewaar ze niet in de buurt van koolwaterstoffen (benzine, olie) of van elektrische apparatuur: die verspreiden ozon wat het rubber aantast.

Bestel tijdig uw winterbanden

Tijdens de sneeuwrijke winter van 2010-2011 bleek de vraag naar winterbanden zo groot te zijn dat veel bandencentrales de vraag niet tijdig konden volgen.

Bestel daarom tijdig uw winterbanden. Wij zorgen voor een correcte en snelle montage.

  • U kan uw winterbanden bij ons bestellen en door ons op uw bestaande velgen laten monteren, waarna u deze na de winter weer voor uw zomerbanden verwisselt.
  • U kan ook uw winterbanden bij ons bestellen en meteen op een extra stel velgen laten monteren.

Geef ons bij de bestelling de juiste afmetingen van uw bestaande banden door. Deze aanduiding vindt u in het groot op elke band, bvb. 195 / 65 R15.

Meer informatie?

Heeft u een probleem met uw wagen of wil u meer informatie? Vul dan het onderstaand formulier in en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.