Garage - Carrosserie - Verkoop Tweedehandswagens Specialiteit MERCEDES

Autobanden

AutobandIn België is er geen wettelijke datum waarop u uw winterbanden opnieuw door uw zomerbanden moet vervangen. Dat betekent echter niet dat u de hele zomer met winterbanden moet blijven rijden. 

Winterbanden slijten in de zomer door de hogere temperaturen sneller en op sommige soorten wegdek verliezen ze al hun efficiëntie wanneer ze onder 4 millimeter profieldiepte komen. Vandaar het belang dat u ze tijdig moet wisselen, zodat de slijtage zo beperkt mogelijk blijft en u ze volgende winter opnieuw in alle vertrouwen kunt gebruiken. 

Algemeen kan je stellen dat winterbanden efficiënter zijn dan zomerbanden zodra de temperatuur onder 7°C daalt. Dat betekent dat in het voorjaar, waarin nachtvorst ook in de ochtenduren nog altijd toeslaat, het misschien toch beter is nog even voor winterbanden te opteren.

Door de verhoogde weerstand van winterbanden kan uw wagen 5 tot 10% meer verbruiken! Met de hoge brandstofprijzen kan daardoor de brandstoffactuur aardig oplopen. U heeft er dus alleen maar voordeel bij om uw winterbanden tijdig door uw zomerbanden te vervangen.

Zijn uw zomerbanden aan vernieuwing toe? Bestel deze dan bij ons. Wij zorgen voor een correcte en snelle montage.

  • U kan uw nieuwe zomerbanden bij ons bestellen en door ons op uw bestaande velgen laten monteren, waarna u deze na de zomer weer voor uw winterbanden verwisselt.
  • U kan ook uw winterbanden of zomerbanden bij ons bestellen en meteen op een extra stel velgen laten monteren.

Geef ons bij de bestelling de juiste afmetingen van uw bestaande banden door. Deze aanduiding vindt u in het groot op elke band, bvb. 195 / 65 R15.

Meer informatie?

Heeft u een probleem met uw wagen of wil u meer informatie? Vul dan het onderstaand formulier in en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.