Garage - Carrosserie - Verkoop Tweedehandswagens Specialiteit MERCEDES

De motor loopt warm

Wanneer de temperatuurmeter op dashboard in het rood staat is de motor te warm gelopen. Meestal krijgt u ook nog een waarschuwing via de boordcomputer en brandt er nog een extra waarschuwingslampje.

Het warmlopen van de motor kan verschillende oorzaken hebben:

  • Er zit te weinig koelvloeistof in de radiator. Vul de koelvloeistof bij. Gebruik in geval van nood gewoon water, maar vergeet dan wel niet om voor de winter te controleren of er genoeg antivries aanwezig is, om het vastvriezen van de radiator te voorkomen. Controleer ook op lekken. Is er een lek in de radiator of in één van de waterslangen, laat deze dan zo snel mogelijk herstellen.
  • De thermostaat functioneert niet. Deze zal moeten vervangen worden.
  • Het temperatuurcontact is defect.

Opgelet: rijdt nooit verder met een te warme motor. De motor kan hierdoor zwaar beschadigd worden.

Kan u het probleem niet zelf verhelpen? Dan komt u best met de wagen bij ons langs om een juiste diagnose te stellen en het probleem te verhelpen. Maak gerust een afspraak om langs te komen in ons atelier.

Kan uw auto niet meer rijden? Dan kan u beroep doen op onze takeldienst. Wij halen uw wagen op en herstellen deze zo spoedig mogelijk.

Meer informatie?

Heeft u een probleem met uw wagen of wil u meer informatie? Vul dan het onderstaand formulier in en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.